- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Japonia va relua oficial o practică extrem de controversată, după 37 de ani
Japonia se va retrage din Comisia Internaţională pentru Vânătoarea de Balene (IWC) în încercarea de a relua vânătoarea comercială a acestor mamifere, a informat agenţia de ştiri Kyodo News, citând surse guvernamentale.

Japonia va relua oficial o practică extrem de controversată, după 36 de ani
Potrivit raportului, retragerea Japoniei din comisie este planificată pentru anul următor şi va fi anunţată până la sfârşitul acestui an.
Guvernul japonez are în vedere vânătoarea comercială de balene doar în mările din apropierea ţării sale şi a zonei sale exclusiv economice, a raportat Kyodo.
La începutul acestui an, încercările Japoniei de a abroga o interdicţie globală privind vânătoarea comercială de balene au eşuat atunci când naţiunile care se opun cu fermitate acestui tip de vânătoare au învins o propunere japoneză care ar fi permis vănătoarea şi uciderea mamiferelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un virolog care a lucrat pentru Bill Gates avertizează că vaccinarea în masă ar putea fi „un pas mic împotriva virusului și o catastrofă pentru omenire”
-
Noile reguli de carantinare. Ordinul a fost publicat marţi seara
-
COMENTARIU Marius Oprea | Un rău necesar: de la claxon, Vlad Voiculescu a trecut la manete
-
Moderna anunţă eficienţă de 90% împotriva COVID-19, la 6 luni după rapel. Compania lucrează la noi vaccinuri pentru tulpina sud-africană
Japonia a oprit vânătoarea comercială de balene în 1982, în conformitate cu o lege adoptată de Comisia Internaţională pentru Vânătoarea de Balene. Încă din 1987, Japonia a vânat balene în Oceanul Sudic în „scopuri ştiinţifice”, dar acest lucru a fost criticat la nivel internaţional ca fiind folosit drept acoperire pentru beneficii comerciale.
Japonia a susţinut mult timp că cele mai multe specii de balene nu sunt pe cale de dispariţie şi că folosirea balenelor drept hrană reprezintă o parte a culturii sale alimentare.
Articol scris de Ioana Scholler




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




CANCAN.RO

