Jean-Claude Juncker: Respingerea musulmanilor este inacceptabilă

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a declarat că statele membre ale Uniunii Europene trebuie să fie solidare, iar respingerea musulmanilor este inacceptabilă, informează site-ul agenţiei italiene ANSA.

793 afișări
Imaginea articolului Jean-Claude Juncker: Respingerea musulmanilor este inacceptabilă

Jean-Claude Juncker: Respingerea musulmanilor este inacceptabilă (Imagine: AP / Mediafax Foto)

Jean-Claude Juncker a afirmat joi că statele membre ale UE "trebuie" să dea dovadă de solidaritate în privinţa cotelor de distribuire a refugiaţilor care ajung în Europa.

"Unele state acceptă asta, altele refuză pentru că sunt de religie catolică şi nu doresc musulmani", a declarat preşedintele Comisiei Europene.

"Acest lucru este inacceptabil pentru că nu sunt (doar) musulmani, ci fiinţe umane", a adăugat Jean-Claude Juncker.

Juncker a mai spus că ţările care nu vor putea participa la redistribuirea solicitărilor de azil "vor trebui să ia parte la consolidarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, ce va trebui încheiată la sfârşitul lunii octombrie".

Aceste declaraţii vin în urma afirmaţiilor premierului ungur, Viktor Orban, care a spus în cadrul unui interviu că Uniunea Europeană ar trebui să deporteze toţi imigranţii în tabere de refugiaţi supravegheate, aflate în afara frontierelor Blocului comunitar.

Guvernul condus de Viktor Orban a luat măsuri dure pentru limitarea afluxului imigranţilor extracomunitari, construind garduri la frontierele cu Serbia şi Croaţia. Budapesta a fost criticată în repetate rânduri de Uniunea Europeană. Recent, ministrul de Externe din Luxemburg, Jean Asselborn, a denunţat politicile Budapestei privind migraţia, libertatea presei şi independenţa justiţiei, pledând pentru excluderea Ungariei, cel puţin temporar, din Uniunea Europeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici