Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, îndeamnă ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice să suplimenteze bugetele pentru apărare în contextul "tensiunilor" internaţionale

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a îndemnat, marţi, statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice să suplimenteze bugetele alocate apărării, în contextul "tensiunilor" internaţionale, cu o zi înaintea unei reuniuni.

2972 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, îndeamnă ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice să suplimenteze bugetele pentru apărare în contextul "tensiunilor" internaţionale

Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, îndeamnă ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice să suplimenteze bugetele pentru apărare în contextul "tensiunilor"

"Împărţirea sarcinilor în mod echitabil şi suplimentarea bugetelor pentru apărare reprezintă susţinerea alianţei transatlantice", a declarat Jens Stoltenberg cu o zi înaintea unei reuniuni a miniştrilor Apărării din statele NATO.

"Dacă reducem bugetele pentru apărare în perioadele în care tensiunile se diminuează, trebuie să fim capabili să le suplimentăm când tensiunile cresc, aşa cum se întâmplă acum", a precizat Stoltenberg, citat de site-ul agenţiei Associated Press.

"Nu ne aşteptăm ca toţi aliaţii să atingă imediat nivelul de 2%, dar ne aşteptăm să oprească reducerile bugetare", a subliniat Stoltenberg.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a părut să condiţioneze solidaritatea la nivelul NATO de creşterea proporţională a contribuţiilor tuturor statelor membre. Liderii NATO cer tuturor ţărilor să crească bugetele pentru apărare la nivelul de 2% din PIB.

Statele Unite se află pe primul loc în domeniul cheltuielilor pentru apărare, având un buget militar mai mare decât totalul celorlalte ţări membre, echivalentul a 3,61% din PIB-ul american.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici