Joanna Hoffman, mâna dreaptă a lui Steve Jobs, critică Facebook pentru efectele dăunătoare pe care le are asupra societăţii

  • Joanna Hoffman, consilier apropiat al fostului CEO al Apple Steve Jobs, a criticat conducerea Facebook
  • Aceasta a reproşat reţelei de socializare că nu a administrat în mod responsabil unele dintre efectele dăunătoare pe care platforma de socializare le are asupra societăţii
743 afișări
Imaginea articolului Joanna Hoffman, mâna dreaptă a lui Steve Jobs, critică Facebook pentru efectele dăunătoare pe care le are asupra societăţii

Joanna Hoffman, mâna dreaptă a lui Steve Jobs, critică Facebook pentru efectele dăunătare pe care le are asupra societăţii

Joanna Hoffman, consilier apropiat al fostului CEO al Apple Steve Jobs, a criticat conducerea Facebook pentru că nu a administrat în mod responsabil unele dintre efectele dăunătoare pe care platforma de socializare le are asupra societăţii, relatează CNBC.
 
Hoffman a răspuns unei întrebări la o conferinţă despre cultul leadershipului în tehnologie. "În timp ce mă uit la Facebook, de exemplu, mă gândesc dacă sunt într-adevăr atât de ignoranţi sau sunt motivaţi de ceva ... mai întunecat decât ceea ce pare?", a spus Hoffman.
 
Ea a adăugat că are „un respect enorm” pentru ceea ce a realizat Facebook, dar a sugerat că anumite aspecte ale gigantului social media „distrug ţesătura democraţiei, distrug ţesătura relaţiilor umane şi alunecă într-un drog ce dă dependenţă şi se numeşte furie”.
 
„Ştiţi că este la fel ca tutunul, nu este diferit de opioide”, a adăugat ea. „Ştim că furia dă dependenţă, ştim că putem atrage astfel oamenii pe platforma noastră şi vor fi implicaţi dacă îi enervăm suficient de mult. Dar trebuie să folosim asta de fiecare dată?”
 
Reprezentanţii Facebook nu au făcut deocamdată comentarii. 
 
De curând, Facebook a generat controverse pentru decizia sa de a nu modera sau de a elimina o postare a preşedintelui Donald Trump, în care acesta spunea că „atunci când începe jafurile, încep şi împuşcăturile”, referindu-se la protestele George Floyd.
 
Lideri în domeniul drepturilor civile s-au declarat „dezamăgiţi şi uimiţi” de „explicaţiile de neînţeles” ale lui Mark Zuckerberg pentru păstrarea postării lui Trump.
 
Ulterior Zuckerberg şi soţia sa, Priscilla Chan, au spus că sunt profund zguduiţi şi dezgustaţi de retorica preşedintelui Trump, într-o scrisoare distribuită pe Twitter.
 
Hoffman apreciază că „leadreshipul este extrem de important”, că „indivizii fac o diferenţă uriaşă” într-o companie şi că fără un „lider care să o coalizeze, nu rezultă nimic productiv”.
 
Cu toate acestea, ea a adăugat că trebuie să acceptăm că liderii sunt fiinţe umane şi, prin urmare, au defecte.
 
Ea spune că există o mulţime de lideri din prezent care au fost „geniali în ceea ce au realizat şi ceea ce au făcut atunci când erau tineri”, dar constatată că „lumea nu remarcă ce răspândesc aceşti tineri în lume”.
 
Hoffman s-a alăturat Apple în 1980, al cincilea membru al echipei care lucra la proiectul Macintosh, şi s-a concentrat pe marketingul produselor. Apoi s-a alăturat lui Steve Jobs la compania NeXT, care a fost cumpărată în cele din urmă de Apple.
 
Hoffman a devenit cunoscută drept una dintre puţinele persoane îi puteau face faţă lui Jobs. Ulterior, a devenit vicepreşedinte de marketing la General Magic, plecând în 1995. Acum lucrează pentru Sherpa, agenţia spaniolă de inteligenţă artificială.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici