Video Jurnal din Madrid. Gelu Vlaşin: În Spania, veştile sunt din ce în ce mai bune. Copiii au voie să iasă afară

  • Copiii din Spania pot ieşi afară o oră pe zi, între orele 09:00 şi 21:00, însoţiţi de un adult
  • Gelu Vlaşin povesteşte din Madrid cum a fost pregătită prima plimbare cu copiii, după şase săptămâni de izolare
  • Copiii nu au voie să se îndepărteze de casă la o distanţă mai mare de 1 kilometru
1038 afișări

După şase săptămâni de izolare, copiii din Spania pot să iasă zilnic afară, timp de o oră. Gelu Vlaşin, românul stabilit la Madrid, a ieşit la plimbări cu cei mici şi povesteşte în ce condiţii se desfăşoară acestea.

Gelu Vlaşin, român stabilit la Madrid: În Spania veştile sunt din ce în ce mai bune. În ultimele două zile numărul persoanelor decedate a scăzut sub cifra de 400, cea mai mică cifră din ultima lună. Pe fondul acestor veşti optimiste guvernul spaniol a decis începând de duminică să dea posibilitatea copiilor să iasă din casă după aproape şase săptămâni de carantină.

Copiii vor putea să iasă o oră pe zi în intervalul cuprins între 9 dimineaţă şi 9 seara, însoţiţi de un adult din familie sau de o persoană autorizată de către părinţi, nu mai departe de un kilometru de casă. Poate să fie în parc, dar fără să fie folosite instalaţiile specifice din spaţiile de joacă, instalaţiile sportive sau terenurile de sport. Se poate ieşi o oră pe zi cu copiii de până la 14 ani, însoţiţi de un adult. Fiecare adult poate să iasă cu maxim 3 copii.

Cifrele au scăzut. Sunt aproape 100.000 de vindecaţi, de persoane care au ieşit din perioada de carantinare, de spital, de internare la terapie intensivă, aproape jumătate din totalul celor 225.000 de mii de persoane depistate pozitiv. Sigur, ţinând cont de faptul că în Spania, până acum s-au realizat aproape un milion de teste. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici