Justin Trudeau, premierul Canadei: Vom continua să primim solicitanţii de azil ce traversează ilegal din SUA/ Canada va accepta anul acesta 1.200 de refugiaţi yazidi din Irak

Canada va continua să accepte solicitanţii de azil ce traversează ilegal frontiera cu Statele Unite, dar va lua măsuri pentru a asigura siguranţa cetăţenilor, a declarat premierul canadian, Justin Trudeau, citat de Euronews.

865 afișări
Imaginea articolului Justin Trudeau, premierul Canadei: Vom continua să primim solicitanţii de azil ce traversează ilegal din SUA/ Canada va accepta anul acesta 1.200 de refugiaţi yazidi din Irak

Justin Trudeau, premierul Canadei: Vom continua să primim solicitanţii de azil ce traversează ilegal din SUA (Imagine: Hepta)

Numărul presupuşilor refugiaţi ce traversează din SUA spre Canada la punctele de trecere ale frontierei ce nu sunt păzite a crescut în ultimele săptămâni, în urma temererilor privind noile măsuri antiimigraţie susţinute de preşedintele american, Donald Trump.

Partidul de opoziţie din Canada doreşte ca Guvernul liberal de centru-stânga al lui Trudeau să stopeze fluxul imigrărilor din SUA, pe fondul riscurilor securităţii şi a lipsei resurselor.

Trudeau a declarat însă: ”Vom vontinua să acceptăm refugiaţi. Unul dintre motivele pentru care Canada rămâne un stat deschis este faptul că cetăţenii canadieni au încredere în sistemul de imigrare şi integritatea frontierelor noastre, dar şi în ajutorul pe care-l oferim persoanelor ce caută siguranţa”.

”Vom continua să asigurăm un echilibru între sistemul riguros şi acceptarea oamenilor ce au nevoie de ajutor”, a adăugat acesta.

Poliţia canadiană a comunicat că şi-a consolidat prezenţa la punctul de control din Quebec, iar autorităţile vamale au creat un centru refugiu temporar pentru a procesa numărul tot mai mare al solicitanţilor de azil ce traversează din SUA.

Numărul celor ce solicită azil în Canada, după ce traversează frontiera din SUA s-a dublat faţă de anul 2016. În ianuarie 2017 fiind făcute 452 de solicitări de azil în Quebec, faţă de 137 câte au fost făcute în ianurie 2016.

Canada va primi anul acesta 1.200 de refugiaţi yazidi din Irak-ministru canadian

Canada va primi anul acesta 1.200 de refugiaţi yazidi din Irak persecutaţi de reţeaua teroristă Stat Islamic, a anunţat ministrul canadian al Imigraţiei, Ahmed Hussen, precizând că 400 dintre ei au ajuns deja pe teritoriul ţării, relatează Le Figaro.

"Operaţiunea noastră este în curs, iar refugiaţii care au supravieţuit persecutării Stat Islamic au început să ajungă în Canada în ultimele luni", a declarat Ahmed Hussen.

"Guvernul nostru va reinstala în Canada aproximativ 1.200 de supravieţuitori, foarte vulnerabili, precum şi membri ai familiilor acestora", a adăugat el.

Această iniţiativă urmează adoptării de către Parlamentul canadian în toamna trecută a unei rezoluţii care prevede primirea în termen de patru luni a yazidilor care fug de persecuţiile Stat Islamic în nordul Irakului, calificate drept "genocid" de Ottawa.

Atenţia Guvernului se îndreaptă în special asupra "femeilor yazide şi a fetelor", a spus Ahmed Hussen.

"Eforturile noastre ne-au arătat că Stat Islamic îi vizează de asemenea în mod deliberat pe băieţi şi de aceea noi ajutăm la reinstalarea tuturor copiilor care au supravieţuit persecuţiilor organizaţiei", a adăugat el.

De când Justin Trudeau a ajuns la conducerea Guvernului canadian, în noiembrie 2015, ţara a primit peste 40.000 de refugiaţi sirieni.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici