Khaqan Abbasi, un apropiat al fostului premier Sharif, ales prim-ministru interimar al Pakistanului

Parlamentul de la Islamabad l-a ales pe Shahid Khaqan Abbasi în funcţia de prim-ministru interimar al Pakistanului, după ce Curtea Supremă a decis că premierul anterior, Nawaz Sharif, nu mai are dreptul de a ocupa funcţii publice în urma implicării sale într-un scandal de corupţie.

98 afișări
Imaginea articolului Khaqan Abbasi, un apropiat al fostului premier Sharif, ales prim-ministru interimar al Pakistanului

Khaqan Abbasi, un apropiat al fostului premier Sharif, ales prim-ministru interimar al Pakistanului

Shahid Khaqan Abbasi, în vârstă de 58 de ani, a primit 221 de voturi, în timp ce principalul său contracandidat a primit 47 de voturi, a anunţat Ayaz Sadiq, preşedintele Adunării Naţionale, camera inferioară a Parlamentului din Pakistan, relatează agenţia de ştiri Dpa.

Noul premier va rămâne în funcţie pentru o perioadă de 45 de zile, după care se prognozează că puterea va fi preluată de Shahbaz Sharif, fratele fostului premier.

Nawaz Sharif şi-a anunţat demisia, vineri, după ce Curtea Supremă de la Islamabad a decis că acesta nu mai are dreptul să ocupe funcţii publice în urma implicării sale într-un scandal de corupţie

Sharif a preluat funcţia de prim-ministru în iunie 2013. Acesta a mai fost premier în două rânduri, în perioada noiembrie 1990-iulie 1993, şi între februarie 1997 şi octombrie 1999, atunci când a fost răsturnat de la putere în urma unei lovituri de stat.

Justiţia pakistaneză a deschis o anchetă privind averea familiei premierului după ce documentele Panama Papers au relevat legături între copiii lui Sharif şi mai multe firme offshore. Nawaz Sharif susţine că este nevinovat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici