Preşedintele Xi Jinping: China va dezvolta armată de "clasă mondială", pentru respingerea oricărei invazii militare

China va dezvolta o "armată de clasă mondială", care să poată contracara orice invazie militară, a declarat preşedintele Xi Jinping, la 90 de ani de la crearea forţelor armate chineze, informează site-ul cotidianului China Post.

2033 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Xi Jinping: China va dezvolta armată de "clasă mondială", pentru respingerea oricărei invazii militare

Preşedintele Xi Jinping: China va dezvolta armată de "clasă mondială", pentru respingerea oricărei invazii militare

"China trebuie să construiască o armată de clasă mondială", a afirmat Xi Jinping într-un discurs rostit în prezenţa comandanţilor Armatei Populare de Eliberare şi a unor lideri ai Partidului Comunist.

"Armata trebuie să fie deschisă reformelor şi inovaţiei. Este necesară creşterea capacităţii de reacţie; dacă poporul şi partidul cer acest lucru, armata trebuie să poată câştiga un război", a adăugat liderul de la Beijing.

"Poporul chinez iubeşte pacea. Nu vom comite niciodată agresiuni, nu vom vrea să ne extindem, dar trebuie să avem garanţia că putem înfrânge orice invazie. Nu vom permite niciodată niciunui popor, organizaţie sau partid politic să divizeze teritoriul chinez", a avertizat Xi Jinping.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici