Kremlinul regretă "rusofobia ostentativă" în campania electorală a Statelor Unite: "a juca cartea rusă şi pe cea a preşedintelui Putin devine o tactică decisivă"

Kremlinul regretă că "remarcile rusofobe" în campania electorală americană restrâng tentativele de a menţine o cooperare reuşită între cele două state, informează site-ul agenţiei Tass.

726 afișări
Imaginea articolului Kremlinul regretă "rusofobia ostentativă" în campania electorală a Statelor Unite: "a juca cartea rusă şi pe cea a preşedintelui Putin devine o tactică decisivă"

Kremlinul regretă "rusofobia ostentativă" în campania electorală a Statelor Unite: "a juca cartea rusă şi pe cea a preşedintelui Putin devine o tactică decisivă"

Kremlinul îşi exprimă regretul faţă de utilizarea "într-un mod negativ a «cărţii ruseşti» în cadrul campaniei electorale din Statele Unite", a declarat miercuri purtătorul de cuvânt prezidenţial rus, Dmitri Peskov.

"Din păcate, remarcăm manifestarea continuă a unei rusofobii ostentative. Putem numai să ne exprimăm regretul în faţa acestui lucru", a afirmat Peskov.

Kremlinul observă cum "a juca cartea rusă şi pe cea a preşedintelui Putin devine o tactică decisivă în cadrul campaniei electorale americane. Dar ar fi mai agreabil pentru noi dacă această carte ar juca un asemenea rol important într-un mod pozitiv", a adăugat purtătorul de cuvânt rus.

Dmitri Peskov a adăugat că recentele declaraţii ale lui Barack Obama în legătură cu absenţa democraţiei în Rusia şi suprimarea libertăţii nu contribuie la stabilirea unei atmosfere de încredere şi siguranţă mutuală.

"Să zicem doar că o asemenea formulare nu ajută prea mult tentativele timide şi fragile de a stabili o cooperare reuşită", a mai spus Peskov.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici