La patru ani de la decesul lui George Floyd, reforma poliţiei întârzie să apară

Moartea lui George Floyd a devenit un strigăt de mobilizare pentru echitate şi justiţie rasială, dar patru ani mai târziu, calea spre o reformă substanţială a poliţiei a fost plină de provocări şi în timp a stagnat, scrie Reuters.

191 afișări
Imaginea articolului La patru ani de la decesul lui George Floyd, reforma poliţiei întârzie să apară

La patru ani de la decesul lui George Floyd, reforma poliţiei întârzie să apară

Stevante Clark a simţit o licărire de speranţă atunci când protestele pentru justiţie rasială au cuprins întreaga lume în 2020, după uciderea lui George Floyd de către poliţie Propriul său frate, Stephon Clark, a fost ucis de poliţia din Sacramento în martie 2018, după ce aceasta a tras 20 de focuri de armă asupra tânărului de culoare în curtea casei bunicilor săi. Poliţia a declarat că se temea că acesta avea o armă. Dar s-a constatat că acesta avea în mână doar un telefon mobil.

Moartea tânărului de 22 de ani a stârnit proteste şi apeluri la reforme. De asemenea, a dus la o nouă lege mai strictă privind utilizarea forţei în California. Cu toate acestea, nu a apărut nicio schimbare substanţială la nivel naţional.

Aşadar, Clark a crezut că uciderea lui Floyd şi a altor câtorva americani de culoare de către poliţie în 2020 va aduce reforma substanţială a justiţiei penale pe care el şi alţii o caută de ani de zile.

Dar, în timp ce moartea lui Floyd a devenit un strigăt de mobilizare pentru echitate şi justiţie rasială, patru ani mai târziu, calea spre o reformă a poliţiei a fost plină de provocări. Momentul a scăzut, iar eforturile legislative au stagnat, lăsând comunităţile, avocaţii şi familiile care şi-au pierdut persoane dragi frustrate de încercarea de a reduce sau chiar elimina responsabilitatea poliţiei.

„Nu poţi onora viaţa şi moştenirea lui George Floyd fără a adopta o politică cuprinzătoare şi o schimbare legislativă pentru a preveni ca un nou caz „George Floyd” să se mai întâmple”, a declarat Clark pentru Reuters. „Nu cred că administraţia Biden a fost suficient de agresivă când vine vorba de această criză - şi aceasta nu este doar o luptă a negrilor - este pentru toată lumea. Oamenii au devenit desensibilizaţi de crimele comise de poliţie”.

În ciuda valului iniţial de apeluri la schimbare, încercările federale de reformă amplă au fost în mare parte fără succes.

Vineri, preşedintele Joe Biden a declarat: „Voi continua să îndemn Congresul să trimită pe biroul meu legea George Floyd Justice in Policing Act, care asigură răspunderea forţelor de ordine”.

Un purtător de cuvânt al campaniei republicanului Donald Trump a declarat pentru Reuters că Trump va adopta o abordare dură în ceea ce priveşte imigraţia şi infracţiunile violente, adăugând că, dacă va fi reales, „va restabili legea şi ordinea”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici