Lavrov: Moscova se opune aderării Ucrainei la NATO. Aceste încercări vor fi foarte negative pentru întregul sistem european de securitate

O aderare a Ucrainei la NATO "îngrijorează" Moscova, a declarat şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov într-un interviu pentru postul Bloomberg, ameninţând totodată Kievul cu "consecinţe" şi în cazul unei aderări la UE, relatează agenţia ucraineană Ukrinform în pagina electronică.

15063 afișări
Imaginea articolului Lavrov: Moscova se opune aderării Ucrainei la NATO. Aceste încercări vor fi foarte negative pentru întregul sistem european de securitate

Lavrov: Moscova se opune aderării Ucrainei la NATO. Aceste încercări vor fi foarte negative pentru întregul sistem european de securitate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul rus de Externe a reacţionat astfel după ce preşedintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov a declarat că Kievul ia în considerare posibilitatea unei aderări a Ucrainei la NATO, în cazul în care Rusia nu încetează să ameninţe integritatea teritorială a ţării.

"Încercări de a aduce Ucraina în NATO vor fi foarte negative pentru întregul sistem european de securitate, iar noi ne vom opune total", a declarat Lavrov pentru Bloomberg.

În privinţa unei aderări a Ucrainei la UE, şeful diplomaţiei ruse a declarat că această opţiune depinde de Ucraina, dar a avertizat că Kievul "trebuie să fie conştient de posibilele consecinţe în legătură cu obligaţiile pe care le are în cadrul Comunităţii Statelor Independente (CSI)".

Candidatul la preşedinţie în alegerile anticipate programate pentru 25 mai Petro Proroşenko, se pronunţă pentru o "nouă alianţă" între Ucraina şi Occident, în afara NATO.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici