Liderii Uniunii Europene au aprobat măsuri pentru limitarea imigraţiei din Libia

Şefii de stat şi de guvern ai statelor membre UE au aprobat vineri, cu ocazia summitului informal din Malta, un document care prevede limitarea afluxului de imigranţi care traversează Marea Mediterană din Libia spre Italia, relatează site-ul agenţiei ANSA.

1447 afișări
Imaginea articolului Liderii Uniunii Europene au aprobat măsuri pentru limitarea imigraţiei din Libia

Liderii Uniunii Europene au aprobat măsuri pentru limitarea imigraţiei din Libia (Imagine: AFP/ Arhiva Mediafax Foto)

"Pentru acoperirea necesităţilor urgente, Consiliul European aprobă propunerea Comisiei Europene de mobilizare, în faza iniţială, a 200 de milioane de euro suplimentare pentru zona Africii de Nord", se arată într-un comunicat al reuniunii aflate în curs în Malta.

Fondul de Încredere pentru Africa a fost lansat în toamna anului 2015, alocându-i-se 1,8 miliarde de euro din bugetul Uniunii Europene şi 152 de milioane de euro din partea statelor membre.

Planul aprobat vineri prevede, printre altele, alocarea de echipamente suplimentare Pazei de Coastă din Libia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici