Liderul Executivului din Hong Kong susţine că nu s-a oferit niciodată să-şi prezinte demisia, în pofida protestelor la adresa sa

Carrie Lam, şefa Executivului din Hong Kong, a afirmat marţi că nu s-a oferit niciodată să demisioneze, deşi o înregistrare audio realizată în cadrul unei reuniuni private sugerează că ar fi dorit să renunţe dacă ar avea de ales şi s-a învinovăţit pentru că ar fi cauzat "un haos de neiertat".

438 afișări
Imaginea articolului Liderul Executivului din Hong Kong susţine că nu s-a oferit niciodată să-şi prezinte demisia, în pofida protestelor la adresa sa

Liderul Executivului din Hong Kong susţine că nu s-a oferit niciodată să-şi prezinte demisia, în pofida protestelor la adresa sa

Lam poate fi auzită într-o înregistrare audio, realizată în cadrul unei reuniuni private cu afacerişti locali, spunând că ar demisiona dacă ar avea de ales pentru că a cauzat "un haos de neiertat" încercând să introducă o controversată lege privind extrădarea, care a provocat ample proteste de stradă, relatează postul BBC News.

"Dacă aş avea de ales, primul lucru ar fi să demisionez, după scuze profunde", poate fi auzită Lam.

Însă, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc marţi, şefa Executivului din Hong Kong a negat că s-ar fi oferit vreodată să-şi prezinte demisia Administraţiei chineze.

"Nici măcar nu am avut în vedere să discut despre o demisie cu Guvernul Popular Central", a adăugat şefa Executivului din Hong Kong.

Carrie Lam nu a contestat autenticitatea înregistrării, ce a fost iniţial difuzată de agenţia Reuters, ci doar a afirmat că este "total inacceptabil" că declaraţiile sale au fost transmise presei.

Demonstraţiile prodemocraţie din Hong Kong durează de aproape trei luni, izbucnind ca reacţie la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. Aproximativ 700 de protestatari au fost reţinuţi, iar mulţi sunt inculpaţi.

Administraţia de la Beijing, a afirmat luna trecută că protestele din Hong Kong, care durează de peste 10 săptămâni, prezintă "indicii de terorism".

Fostă colonie britanică, teritoriul Hong Kong a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze un nivel ridicat de autonomie, exceptând afacerile externe şi apărare, pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici