Locuinţele unor imami suspectaţi de spionaj în favoarea Ankarei, percheziţionate de poliţia germană

Poliţia germană a efectuat miercuri razii la locuinţele a patru imami suspectaţi că ar fi întreprins activităţi de spionaj pentru Guvernul turc împotriva susţinătorilor clericului Fetullah Gulen, acuzat de Ankara că ar fi organizat tentativa de lovitură de stat din iulie 2016, informează Reuters.

657 afișări
Imaginea articolului Locuinţele unor imami suspectaţi de spionaj în favoarea Ankarei, percheziţionate de poliţia germană

Locuinţele unor imami suspectaţi de spionaj în favoarea Ankarei, percheziţionate de poliţia germană

Raziile, efectuate în regiunile Westfalia şi Palatinului, ar putea tensiona relaţiile dintre cele două state aliate NATO.

Potrivit Biroului Procurorului Public Federal, cei patru imami au acţionat sub directiva unui ordin emis la 20 septembrie 2016, de către Diyanet, instituţia de stat din Turcia pentru afaceri religioase, care susţine faptul că mişcarea Gulen s-a aflat în spatele tentativei de lovitură de stat.

Heiko Maas, ministrul german al Justiţiei, a declarat că cei patru era membri ai celei mai mari asociaţii a moscheelor din Germania, Ditib, ce aduce imami din Turcia pentru a-i pune în serviciul comunităţii de trei milioane de persoane de origine turcă.

”Este clar că influenţa statului turc asupra asociaţiei Ditib este mare. Asociaţia trebuie să se separe de Ankara”, a adăugat acesta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici