Lukaşenko îi felicită pe moldoveni de Ziua Independenţei

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko i-a transmis preşedintelui moldovean Nicolae Timofti un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Independenţei, relatează agenţia Belta în pagna electronică de joi.

172 afișări
Imaginea articolului Lukaşenko îi felicită pe moldoveni de Ziua Independenţei

Alexander Lukaşenko (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Lukaşenko îşi exprimă în acest mesaj încrederea în dezvoltarea relaţiilor bilaterale între cele două foste republici sovietice, potrivit serviciului de presă al preşedinţiei belaruse.

Aceste relaţii bilaterale, bazate pe încredere şi respect, constituie fundaţia unei extinderi reciproc avantajoase a comerţului şi cooperării economice între Belarus şi Republica Moldova, pledează Lukaşenko în mesaj.

Statele Unite susţin aspiraţiile proeuropene ale Republicii Moldova şi integritatea teritorială a ţării, a subliniat secretarul de Stat american John Kerry într-un mesaj de felicitare transmis Chişinăului cu ocazia Zilei Independenţei.

Premierul român Victor Ponta, însoţit de câţiva colegi din Guvern, urmează să discute joi, la Chişinău, cu omologul său Valeriu Streleţ, dar şi cu preşedintele ţării şi preşedintele Parlamentului.

Ponta le-a cerut miercuri miniştrilor implicaţi în proiecte comune cu Guvernul moldovean să "repornească motoarele" pentru a ajuta în continuare Republica Moldova.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici