MASACRU ÎN SIRIA: Atacuri cu mortiere s-au soldat cu cel puţin 217 morţi şi sute de răniţi

Bilanţul atacurilor cu mortiere din noaptea de vineri spre sâmbătă la Homs, un oraş din centrul Siriei, a ajuns la aproximativ 350 de morţi, afirmă un lider al opoziţiei siriene.

757 afișări

Bilanţul anterior era de 217 morţi, în urma atacurilor care au durat aproximativ trei ore.

"Este un veritabil masacru", a declarat directorul OSDO, Rami Abderrahman, solicitând "intervenţia imediată" a Ligii Arabe.

"Era o zi normală de proteste, dar au început să lanseze obuze de mortieră asupra mulţimii", a declarat Abu Rami Alhomsy, membru al Comisiei Generale a Revoluţionarilor Sirieni, citat de Sky News..

"Multe femei şi mulţi copii au fost ucişi sau răniţi", a spus el.

Bilanţul nu poate fi verificat din surse independente, dat fiind că regimul sirian nu permite accesul jurnaliştilor. Autorităţile susţin că autorii atacurilor sunt terorişti.

Vineri, mii de sirieni au manifestat în întreaga ţară pentru a marca 30 de ani de la acţiunile de reprimare de la Hama (centru).

Siria se confruntă din martie 2011 cu un val de proteste violente faţă de regimul Bashar Al-Assad, acţiunile de reprimare soldându-se, potrivit estimărilor ONU, cu aproximativ 6.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici