Merkel avertizează Ungaria în legătură cu sfidarea unei decizii a justiţiei UE privind migraţia: "Nu va fi fără consecinţe"

Ungaria s-ar putea confrunta cu consecinţe financiare dacă sfidează decizia Curţii Europene de Justiţie în legătură cu cotele obligatorii de imigranţi, a declarat cancelarul german Angela Merkel, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

1844 afișări
Imaginea articolului Merkel avertizează Ungaria în legătură cu sfidarea unei decizii a justiţiei UE privind migraţia: "Nu va fi fără consecinţe"

Merkel avertizează Ungaria în legătură cu sfidarea unei decizii a justiţiei UE privind migraţia

"Oricine respinge această solidaritate trebuie să accepte că nu va fi fără consecinţe, inclusiv pentru negocierile privind viitorul sprijinului financiar", a declarat Merkt pentru publicaţia Nordwest Zeitung.

Aceste declaraţii par să sugereze o înăsprire a atitudinii Germaniei faţă de Guvernul de la Budapesta condus de Viktor Orban, un oponent făţiş al acordului privind mecanismul obligatoriu de recolare a imigranţilor în statele UE.

Peste 1,5 milioane de imigranţi au ajuns în Europa începând din anul 2015, cei mai mulţi fugind din zonele de conflict din Orientul Mijlociu.

Curtea Europeană de Justiţie a decis pe data de 6 septembrie că statele membre UE au obligaţia de a accepta relocarea imigranţilor pe teritoriul lor, respingând contestaţiile depuse de Slovacia şi Ungaria.

Potrivit site-ului Uniunii Europene, Ungaria are la dispoziţie fonduri europene în valoare de 25 de miliarde de dolari în perioada 2014-2020.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici