Rusia solicită ONU să se implice în mod activ în rezolvarea crizei umanitare din Siria: "Este mare nevoie de renovarea şcolilor, a spitalelor, a unităţilor de alimentare a apei şi energiei"

Moscova a solicitat Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) să se implice activ în problemele umanitare din Siria, conform unui purtător de cuvânt al ministerului rus de Externe, citat de Tass.

496 afișări
Imaginea articolului Rusia solicită ONU să se implice în mod activ în rezolvarea crizei umanitare din Siria: "Este mare nevoie de renovarea şcolilor, a spitalelor, a unităţilor de alimentare a apei şi energiei"

Rusia solicită ONU să se implice în mod activ în rezolvarea crizei umanitare din Siria: "Este mare nevoie de renovarea şcolilor, a spitalelor, a unităţilor de alimentare a apei şi energiei"

”Este crucial ca ONU să se înţeleagă cu statele care doresc sincer să ajute sirienii şi să se implice în munca umanitară”, a declarat Zakharova.

Diplomatul a subliniat că eliberarea zonelor din estul Siriei de terorişti crează condiţii pentru creşterea asistenţei umanitare.

”Este mare nevoie de renovarea şcolilor, a spitalelor, a unităţilor de alimentare a apei şi energiei şi organizarea livrărilor de echipamente medicale, mâncare, necesităţi zilnice şi materiale pentru construcţie”, a afirmat oficialul rus.

”Solicităm agenţiilor internaţionale umanitare, instituţiilor şi statelor membre ONU să ia măsuri urgente şi să cooperze cu autorităţile siriene în probleme privind livrările şi distribuirea ajutorului umanitar”, a adăugat acesta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici