Ministru turc: Ankara are "limite ale răbdării" în relaţia cu Moscova

Turcia are "limite ale răbdării" în relaţia cu Rusia, avertizează ministrul tuc de Externe, Mevlut Cavusoglu, după incidentul din Marea Egee, în care o navă militară rusă a tras focuri pentru a avertiza un pescador turc care se apropia periculos.

2023 afișări
Imaginea articolului Ministru turc: Ankara are "limite ale răbdării" în relaţia cu Moscova

Ministru turc: Ankara are "limite ale răbdării" în relaţia cu Moscova (Imagine: AFP / Mediafax.ro)

"Este clar că Rusia şi Turcia trebuie să relanseze relaţia de încredere pe care au avut-o întotdeauna. Cu toate acestea, răbdarea noastră are limite", a declarat Mevlut Cavusoglu într-un interviu acordat ziarului italian Corriere della Sera.

"Noi am continuat calea dialogului chiar dacă Moscova a lansat acuzaţii grave la adresa preşedintelui Recep Tayyip Erdogan şi a familiei sale. În plus, Turcia este singurul stat membru NATO care nu a susţinut până acum sancţiunile impuse de Occident Turciei. Şi nu o facem de teamă, ci pentru importanţa prieteniei între ţările noastre", a subliniat şeful diplomaţiei turce.

Cavusoglu a făcut aceste declaraţii după ce un distrugător rus a tras focuri de avertisment spre un pescador turc, în Marea Egee. Ataşatul militar turc din Moscova a fost convocat la Ministerul rus de Externe pentru a explica de ce nava turcă s-a apropiat de cea rusă.

Relaţiile dintre Rusia şi Turcia s-au deteriorat după ce armata turcă a doborât un bombardier rus, pe 24 noiembrie, la frontiera siriano-turcă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici