Ministrul lituanian de Externe: Anularea sancţiunilor impuse Rusiei ar încălca principiile europene

Cererile pentru revizuirea şi anularea sancţiunilor la adresa Rusiei sunt contrare principiilor de bază ale Uniunii Europene, a declarat ministrul lituanian de Externe, Linas Linkevicius, pentru postul de radio Ziniu Radijas, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

646 afișări
Imaginea articolului Ministrul lituanian de Externe: Anularea sancţiunilor impuse Rusiei ar încălca principiile europene

Ministru lituanian: Anularea sancţiunilor impuse Rusiei ar încălca principiile europene

"Acest (apel la ridicarea sancţiunilor) este totalmente împotriva principiilor asupra cărora am căzut de acord", a afirmat Linkevicius, făcând referire la o declaraţie a fostului preşedinte al Comisie Europene, Romano Prodi, care a cerut anularea sancţiunilor.

Oficialul lituanian susţine că sancţiunile relevă voinţa politică a Europei şi "subliniază faptul că partenerii noştri ar trebui să respecte legea internaţională şi nu vom tolera încălcările".

"Dacă nu rămânem fideli principiilor şi valorilor noastre, nu putem avea aşteptări de la alţii să le respecte", a completat Linkevicius.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici