Un refugiat african s-a înecat la Veneţia în timp ce turiştii îl filmau şi făceau remarci rasiste

Un imigrant african s-a înecat în Canal Grande din Veneţia, în timp ce turişti ce se aflau pe ambarcaţiuni navale din apropierea sa îl filmau cu telefoanele mobile şi făceau remarci rasiste, informează The Independent.

6400 afișări
Imaginea articolului Un refugiat african s-a înecat la Veneţia în timp ce turiştii îl filmau şi făceau remarci rasiste

Un refugiat african s-a înecat în Veneţia în timp ce turiştii îl filmau şi făceau remarci rasiste

Înregistrările video îl arată pe tânărul în vârstă de 22 de ani, Pateh Sabally, originar din Gambia, în timp ce se zbătea în apa canalului maritim.

Cel puţin trei colace de salvare au fost aruncate în apă în apropierea sa, dar acesta părea a nu încerca să se îndrepte spre ele, existând posibilitatea ca acesta să fi dorit să se sinucidă.

Niciunul dintre cei prezenţi la faţa locului nu a sărit însă în apă pentru a-i veni în ajutor.

”Întoarce-te înapoi acasă”, a strigat una dintre persoanele prezente.

Un altul ar fi fost auzit spunând: ”Lasă-l să moară în acest moment”.

”Nu vreau să învinovăţesc pe nimeni, dar poate că se putea face mai mult pentru a-l salva”, a declarat Dino Basso, şeful Asociaţiei italiene de salvamari.

Potrivit presei italiene, Sabally avea permis de şedere în Italia şi imigrase din Africa în urmă cu doi ani de zile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici