Mişcarea talibanilor revendică atacul din Pakistan

Jamaat-ur-Ahrar, o facţiune a Mişcării talibanilor din Pakistan, a revendicat explozia comisă în faţa spitalului din Quetta, din sud-vestul Pakistanului, soldat cu aproximativ 70 de morţi şi cel puţin 50 de răniţi, informează site-ul agenţiei Reuters.

277 afișări
Imaginea articolului Mişcarea talibanilor revendică atacul din Pakistan

Mişcarea talibanilor revendică atacul din Pakistan

Jamaat-ur-Ahrar a revendicat atacul din Pakistan, promiţând că vor urma altele. Această mişcare islamistă este aceeaşi care a efectuat atacurile din luna martie în Lahore, în care au fost ucise 72 de persoane.

Anterior, Poliţia a afirmat în mod greşit că bomba ar fi explodat la poarta principală a spitalului. Incidentul a avut loc însă loc la poarta camerei de urgenţă, potrivit cotidianului Haaretz.

Explozia a avut loc la puţin timp după ce trupul unui avocat cunoscut, ucis într-un atac armat, era adus la spital. Potrivit şefului de poliţie, Zahoor Ahmed Afridi, nu este clar dacă cele două incidente sunt conectate.

Aproximativ 100 de avocaţi şi alte persoane se adunaseră în jurul spitalului în acel moment.

Anwalullah Kakar, purtătorul de cuvânt al Guvernului din provincia de sud-vest Baluchistan, a declarat că o anchetă este în curs. Sarfraz Bugti, minstrul de Interne al provinciei, a denunţat atacul ca fiind un "act de terorism".

Un cameran al unei televiziuni pakistaneze a fost de asemenea ucis în explozie.

Nu este încă cunoscut cine este responsabil pentru atacul avocatului Bilal Kasi, care a fost împuşcat în drum spre curtea judiciară.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici