MONITORUL APĂRĂRII | Interviu cu Hans Domröse: Alianţa Nord-Atlantică oferă securitate colectivă /Uniunea Europeană este o putere economică

Uniunea Europeană este o putere economică foarte importantă, dar nu una militară, NATO fiind singura organizaţie care oferă securitate colectivă a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX şi Monitorului Apărării, Hans-Lothar Domröse, fost comandant al Comandamentului Întrunit al Forţelor NATO de la Brunssum.

316 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Interviu cu Hans Domröse: Alianţa Nord-Atlantică oferă securitate colectivă /Uniunea Europeană este o putere economică

MONITORUL APĂRĂRII | Interviu cu Hans Domröse: Alianţa Nord-Atlantică oferă securitate colectivă /Uniunea Europeană este o putere economică

Generalul german a subliniat că între NATO şi Uniunea Europeană nu este o competiţie, cele două având roluri diferite.

"Uniunea Europeană poate furniza bani, poate furniza servicii, poate sprijini NATO, dar pentru război şi pentru acţiunile care nu iau forma unei lupte armate, pentru a preveni un război, doar NATO poate garanta acest lucru, iar din câte ştiu, nu există ambiţii, ori Uniunea Europeană să fi spus vreodată că ne va proteja. Nu poate şi nu va face asta", a declarat germanul.

Hans-Lothar Domröse a vorbit şi despre importanţa alocării a 2% din PIB pentru apărare, felicitând România pentru îndeplinirea acestui obiectiv NATO.

Un alt subiect abordat în cadrul interviului pentru MEDIAFAX şi Monitorul Apărării şi Securităţii (MAS) a fost cel al poziţiei României în NATO, generalul afirmând că România este importantă în regiunea de sud a alianţei, şi recomandând ţării noastre să se concentreze pe dezvoltarea capacităţilor de nişă, cum ar fi cele privind securitatea cibernetică.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici