Video Morţi de foame sau morţi din cauza coronavirusului? Statul în carantină face la rândul lui victime

  • Numără morţii de coronavirus sau şomerii? Este dilema în care se află acum liderii lumii
  • Donald Trump: “Este cea mai importantă decizie din viaţa mea. Statul în carantină face la rândul lui victime”
  • FMI: Pandemia de coronavirus va avea cele mai grave consecinţe de la Marea Depresiune încoace
  • Oxfam: Jumătate din populaţia lumii ar putea trăi în sărăcie până când această pandemie se va încheia
3377 afișări

Morţi de foame sau morţi din cauza coroanvirusului ? Este întrebarea în faţa căreia se află acum liderii lumii. Cu spitalele pline de bolnavi şi economia pusă la pământ de noul coronavirus, în cel mai scurt timp, ei trebuie să facă alegerea: riscă ieşirea din carantină pentru salvarea economiei şi îşi asumă faptul că mulţi oameni vor muri sau menţin starea de carantină şi numără şomerii? Calculele se fac acum, iar primul, care recunoaşte public alegerea dificilă în faţa căreia stă, este Donald Trump.

Donald Trump, preşedintele SUA: Statul în carantină face la rândul lui victime. Este tragic pentru această ţară. Dar statul acasă, dacă te uiţi la cifre, duce la un altfel de moarte, poate, dar şi el ucide. Aşa că este o decizie importantă. Am mai spus. Este cea mai importantă decizie din viaţa mea.

 Marea Britanie se apropie de 10.000 de morţi din cauza infecţiei cu SARS COV 2, iar Regatul este încă departe de vârful epidemiei. Chiar şi aşa, şi acolo se fac aceleaşi calcule cinice.  O recunoaşte ministrul Sănătăţii. 

Matt Hancock, Secretar pentru Sănătate: Scopul, pe care îl am ca ministru al Sănătăţii, este să salvez vieţi, dar trebuie să priveşti imaginea de ansamblu. Al patrulea impact asupra mortalităţii pe care îl luam în calcul este cel economic. Încă nu avem o estimare a impactului uriaş al problemelor cauzate asupra economiei.

Dimensiunea pierderii economice pe care coroanvirusul  o va lăsa în urma sa este încă greu de estimate. Dintre cei 3,3 de miliarde de oameni, care reprezintă forţa de muncă de pe Planetă, 81% s-au trezit peste noapte că nu mai pot merge la muncă sau au program de lucru redus din cauza pandemiei de coronavirus. Este motivul pentru care FMI-ul ne cere să ne pregătim pentru cea mai mare criză financiară din ultimii aproape 100 de ani.  Organizaţia cartiabilă Oxfam estimează că până la sfârşitul acestei pandemii, jumătate din populaţia lumii ar putea trăi în sărăcie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici