Muzeul spaţial din Washington, închis după ce 200 de protestatari au încercat să forţeze intrarea - FOTO şi VIDEO

Muzeul spaţial american din capitala federală a fost închis sâmbătă după-amiază, după ce un grup masiv de protestatari a încercat să pătrundă în clădire, relatează Washington Post, în ediţia online de duminică.

450 afișări
Imaginea articolului Muzeul spaţial din Washington, închis după ce 200 de protestatari au încercat să forţeze intrarea - FOTO şi VIDEO

Muzeul spaţial din Washington, închis după ce 200 de protestatari au încercat să forţeze intrarea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gardienii care asigură paza muzeului au folosit spray-uri defensive pentru a-i respinge pe manifestanţi şi cel puţin unul dintre aceştia a fost afectat, a declarat purtătorul de cuvânt al Institutului Smithsonian, Linda St. Thomas.

Muzeul, care găzduieşte o expoziţie de avioane fără pilot, a fost închis în jurul orei locale 15.15 (22.15, ora României), a precizat St. Thomas.

Unii dintre protestatari fac parte din mişcarea Occupy DC, care a început săptămâna trecută în piaţa McPherson, după modelul mişcării Occupy Wall Street din New York, a afirmat Cody Steele, student la Universitatea Americană şi participant la marş. El a adăugat că marşul a fost organizat de un alt grup, cunoscut drept grupul Octombrie 2011, care şi-a instalat tabăra în Freedom Plaza începând din 6 octombrie.

Cele două grupuri au scopuri asemănătoare, militând împotriva corporaţiilor, a degradării mediului şi a militarismului Statelor Unite. Demonstraţia de sâmbătă a fost îndreptată împotriva utilizării avioanelor fără pilot americane în războaiele din străinătate.

Video Stirileprotv.ro

Circa 200 de persoane au încercat să pătrundă în muzeu, purtând pancarte şi alte obiecte interzise în interiorul clădirii. În momentul în care gardienii le-au interzis să pătrundă în clădire, demonstranţii au forţat intrarea, împingându-i pe paznici.

Conducerea muzeului a cerut intervenţia forţelor de ordine, care au reţinut cel puţin o persoană.

St. Thomas a precizat că muzeul se va redeschide duminică dimineaţă, la ora locală 10.00 (17.00, ora României).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici