NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Căutările au fost reluate, dar şansele de a găsi supravieţuitori sunt minime

Explorarea la adâncime a epavei navei Costa Concordia a fost reluată sâmbătă dimineaţă, la o săptămână după naufragiul pachebotului de croazieră în apropiere de insula italiană Giglio, soldat cu 11 morţi, dar speranţele de a găsi supravieţuitori sunt minime.

789 afișări
Imaginea articolului NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Căutările au fost reluate, dar şansele de a găsi supravieţuitori sunt minime

NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Căutările au fost reluate, dar şansele de a găsi supravieţuitori sunt minime (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După o reuniune care a permis confirmarea stabilizării navei, scafandrii Marinei militare au coborât din nou la 20 de metri adâncime pentru a deschide breşe în carcasă, începând de la ora 7.00 (8.00, ora României).

"Astăzi căutăm între punţile 3 şi 4", a indicat Cosimo Nicastro, purtător de cuvânt al Pazei de Coastă, făcând referire la cele 21 de persoane date în continuare dispărute.

"Speranţa de a găsi pe cineva în viaţă în partea de sub apă a scăzut acum şi se reduce pe zi ce trece", a adăugat Nicastro, precizând însă că salvatorii "vor continua cât timp va exista puţină speranţă".

În paralel, se accelerează pregătirile pentru pomparea celor 2.400 de tone de păcură pe care nava le mai are în rezervoare, pentru a evita o maree neagră.

Pachebotul de croazieră Costa Concordia, care plecase la 13 ianuarie din Civitavecchia, în apropiere de Roma, a lovit o stâncă în apropierea insulei Giglio (Toscana), înainte de a eşua aproape de mal, unde se află în continuare înclinată într-o parte şi scufundată pe jumătate.

Unsprezece cadavre au fost recuperate până în prezent, iar autorităţile caută în continuare 20 de dispăruţi. Nava transporta 4.229 de persoane, dintre care peste 3.200 de turişti şi o mie de membri ai echipajului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici