New York Times: Flynn a notificat Casa Albă despre faptul că este anchetat, înainte de a fi învestit în funcţia de consilier prezidenţial

Mike Flynn, fost consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, a notificat Casa Albă în legătură cu faptul că era vizat de o anchetă privind contactele sale cu oficiali ruşi, cu câteva săptămâni înainte de a fi învestit în funcţie, afirmă surse citate de cotidianul The New York Times.

132 afișări
Imaginea articolului New York Times: Flynn a notificat Casa Albă despre faptul că este anchetat, înainte de a fi învestit în funcţia de consilier prezidenţial

New York Times: Flynn a notificat Casa Albă despre faptul că este anchetat, înainte de a fi învestit în funcţie (Imagine: Hepta)

Două surse citate de cotidianul american au declarat că Flynn l-a notificat pe Don McGhan, directorul juridic al echipei prezidenţiale de tranziţie, în legătură cu ancheta, pe data de 4 ianuarie, cu câteva săptămâni înainte de a prelua postul de consilier pentru Siguranţă Naţională, relatează site-ul France 24.

Flynn, care este vizat de ancheta privind presupusele imixitiuni ale Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, a fost demis după doar 24 de zile.

Potrivit Casei Albe, Mike Flynn, fost consultant electoral al lui Donald Trump şi ulterior consilier pentru Siguranţă Naţională, a fost demis după ce ar fi refuzat să îi dezvăluie vicepreşedintelui Mike Pence informaţii despre discuţiile sale cu ambasadorul Rusiei în SUA.

Donald Trump, preşedintele SUA, i-a cerut în februarie directorului FBI James Comey să oprească investigaţia care viza contactele fostului consilier pentru Siguranţă Naţională Michael Flynn cu oficiali ruşi, afirmă surse citate de CNN şi de New York Times, însă Casa Albă respinge acuzaţiile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici