Bilanţ OMS: Virusul Ebola a provocat moartea a cel puţin 932 de persoane

Epidemia de febră hemoragică Ebola a provocat moartea a cel puţin 932 de persoane în Africa, conform celui mai recent bilanţ anunţat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, relatează AFP.

986 afișări
Imaginea articolului Bilanţ OMS: Virusul Ebola a provocat moartea a cel puţin 932 de persoane

Nou bilanţ OMS: Virusul Ebola a provocat moartea a cel puţin 932 de persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Încă 45 de persoane au murit în perioada 2 - 4 august, iar 108 cazuri noi au fost înregistrate în Guineea, Liberia, Sierra Leone şi Nigeria.

În total, 1.711 cazuri se înregistrează în aceste ţări: 495 în Guineea (inclusiv 363 de decese), 516 în Liberia (inclusiv 282 de decese), 691 în Sierra Leone (inclusiv 286 de decese), şi nouă în Nigeria (inclusiv un deces).

Epidemia a izbucnit la începutul anului în Guineea, după care s-a răspândit în Liberia, apoi în Sierra Leone.

OMS recomandă impunerea de restricţii de călătorie şi revizuirea schimburilor comerciale cu Guineea, Liberia, Sierra Leone şi Nigeria.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau cu ţesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin omologat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici