Noua Zeelandă a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 5,6

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 a lovit Noua Zeelandă, la mai puţin de o săptămână după ce un seism puternic a zguduit ţara şi a ucis doi oameni, potrivit ABC Online.

597 afișări
Imaginea articolului Noua Zeelandă a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 5,6

Noua Zeelandă a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 6,3

Cutremurul de marţi s-a produs la aproximativ 200 km de capitala Wellington şi la o adâncime de 10 km, scrie ABC Online.

Până în acest moment nu au fost înregistrate daune sau persoane rănite. Mai mult, Centrul de Avertizare în caz de tsunami din Pacific nu a emis niciun avertisment de tsunami pentru Noua Zeelandă.

Pe 13 noiembrie, în Noua Zeelandă s-a produs un cutremur de 7,8 grade pe scara Richter şi a fost unul dintre cele mai complexe evenimente de acest fel, au declarat seismologii, care au avertizat asupra riscului producerii unor noi cutremure majore în această zonă în următoarele săptămâni, informează postul France24.

Agenţia ştiinţifică GeoNet a anunţat că terenul s-a deplasat cu până la 11 metri de-a lungul liniilor de falie în zona de dezastru a Insulei de Sud, schimbând geografia regiunii.

În urma seismului au fost înregistrate peste 2.000 de replici, iar pe baza analizei statistice, locuitorii ar trebui să se pregătească pentru noi cutremure majore în săptămânile următoare, a avertizat agenţia.

Aproximativ 1.000 de turişti au fost evacuaţi de pe insula Kaikoura după cutremur, însă locuitorii din zonă se confruntă cu dificultăţi din cauza seismului care a avariat mai multe locuinţe.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici