Alertă în Irlanda de Nord: O bombă a fost descoperită la bordul maşinii unui poliţist | VIDEO

Poliţia din Irlanda de Nord a descoperit sâmbătă o bombă la bordul maşinii unui agent de poliţie din Belfast, despre care au spus că probabil a fost plantată de militanţii naţionalişti care intenţionau să-l ucidă pe poliţist dacă nu ar fi fost detectată la timp, relatează Reuters.

1049 afișări
Imaginea articolului Alertă în Irlanda de Nord: O bombă a fost descoperită la bordul maşinii unui poliţist | VIDEO

Alertă în Irlanda de Nord: O bombă a fost descoperită la bordul maşinii unui poliţist

În timp ce acordul de pace din 1998 care a pus capăt în mare parte la trei decenii de violenţă pe criterii etnice în Irlanda de Nord, ofiţerii de poliţie sunt vizaţi sporadic de mici facţiuni încă active în provincia britanică.

Obiectul suspect a fost detectat în partea de est a oraşului sâmbătă şi s-a constatat că era un dispozitiv exploziv improvizat viabil, după examinarea de către ofiţeri specializaţi în muniţie.

"Convingerea noastră este că această tentativă de crimă a fost efectuată de disidenţi republicani violenţi. Nu le pasă cine atacă, nu le pasă pe cine ucid. Ei sunt pur şi simplu anti-pace şi anti-democraţie", a declarat Sean Wright, un şef al Departamentului de Investigaţii al Serviciului de Poliţie din Irlanda de Nord, într-o declaraţie.

Taguri:
irlanda de nord,
atac,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici