O femeie a fost reţinută în SUA pentru că ar fi condus un batalion al ISIS. Cine este cea care-i pregătea pe viitorii terorişti

  • O americancă a fost arestată şi acuzată de organizarea şi conducerea unui batalion al grupării teroriste Stat Islamic
  • Allison Fluke-Ekren, o mamă care a trăit cândva în Kansas, ar fi antrenat femei şi copii să folosească puşti de asalt AK-47 şi veste sinucigaşe în Siria
  • De asemenea, este suspectată că ar fi recrutat agenţi pentru a da un atac asupra unui campus universitar din SUA
4647 afișări
Imaginea articolului O femeie a fost reţinută în SUA pentru că ar fi condus un batalion al ISIS. Cine este cea care-i pregătea pe viitorii terorişti

Sursa foto: Profimedia

Allison Fluke-Ekren este acuzată de organizarea şi conducerea unui batalion al grupării teroriste Stat Islamic. Femeia ar fi antrenat femei şi copii să utilizeze puşti de asalt AK-47 şi veste sinucigaşe în Siria.

Americanca a fost arestată de FBI pentru că a fost liderul aripei feminine a grupării. De asemenea, este suspectată că ar fi recrutat agenţi pentru a da un atac asupra unui campus universitar din SUA.

FBI susţine că în 2016, în Raqqa, Siria, a fost înfiinţat un batalion ISIS format exclusiv din femei, cunoscut sub numele de Khatiba Nusaybah. La acea vreme, oraşul era capitala de facto a grupării Stat Islamic.

Fluke-Ekren este acuzată că a furnizat şi a conspirat pentru a oferi sprijin material unei organizaţii teroriste străine. Dacă va fi găsită vinovată, riscă până la 20 de ani de închisoare, relatează BBC.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici