Video Oamenii cu albinism, ucişi în Tanzania pentru vrăjitorie. Mărturiile dramatice ale victimelor - VIDEO

Peste 200 de vraci şi vindecători tradiţionali au fost arestaţi în Tanzania după uciderea mai multor persoane care suferă de albinism. Crimele sunt determinate de credinţa promovată de vindecători că părţile corpului acestor persoane pot aduce bogăţie şi noroc.

1335 afișări

”Unii dintre vracii arestaţi deţineau piei de şopârle, ouă de struţ, cozi de maimuţă, gheare de păsări, cozi de catâri şi piei de lei” a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei Advera Bulimba.

Preşedintele Jakaya Kikwete a declarat că aceste crime sunt ”un rău” care a făcut ţara de ruşine, informează BBC.

”Oamenilor li se spune că pot profita de pe urma corpurilor noastre. Aveam 15 ani când s-a întâmplat. Cinci oameni au intrat în dormitorul nostru. M-au văzut şi au început să îmi taie braţul. Nu pot descrie durerea pe care am simţit-o”, spune Kulwa, una dintre victimele atacurilor asupra persoanelor cu albinism.

În prezent, aceasta trăieşte într-o locuinţă sigură, protejată de organizaţia Under the Same Sun.

”Am învăţat croitorie şi să tricotez pulovere cu o mână”, spune Kulwa.

Guvernul a interzis practicile vracilor în luna ianuarie, în încercarea de a preveni astfel de atacuri şi răpiri.

Conform Crucii Roşii, vracii sunt dispuşi să plătească 75.000 de dolari pentru un set complet de membre ale unei persoane cu albinism.

Conform unui bilanţ al ONU, peste 80 de persoane cu albinism au fost ucise în Tanzania începând cu anul 2000. Printre cele mai recente victime se numără un copil de un an, care a fost ucis în urmă cu câteva săptămâni.

Albinismul afectează una din 1.400 de persoane din Tanzania. În ţările vestice, una din 20.000 de persoane este afectată de această boală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici