Olaf Scholz promite să stimuleze creşterea economică a Germaniei prin eliminarea "mucegaiului birocraţiei"

Olaf Scholz a promis să stimuleze creşterea economică prin eliminarea "mucegaiului birocraţiei", în timp ce cancelarul german se află sub o presiune intensă pentru a aborda problemele economice care alimentează sprijinul pentru extrema dreaptă.

3760 afișări
Imaginea articolului Olaf Scholz promite să stimuleze creşterea economică a Germaniei prin eliminarea "mucegaiului birocraţiei"

Sursa foto: Mediafax Foto

Scholz a făcut apel la un "pact pentru Germania" între guvernul de la Berlin, landurile federale şi opoziţie pentru a revigora ţara, în contextul în care există o profundă melancolie cu privire la creşterea economică slabă şi la ritmul lent al reformelor.

"Doar împreună vom scutura mucegaiul birocraţiei, aversiunea faţă de risc şi deznădejdea care s-au instalat în ţara noastră de-a lungul anilor şi deceniilor", a declarat el în remarcile făcute în Bundestag, în timp ce purta un plasture pe ochi pe care îl poartă de când a căzut în timp ce făcea jogging în weekend.

Germania a fost cuprinsă de un val de anxietate naţională în ultimele luni, în contextul în care FMI şi OCDE au avertizat că ţara va avea cea mai slabă creştere economică dintre principalele economii ale lumii în acest an.

Institutul Kiel pentru Economie Mondială, unul dintre cele mai importante organisme de cercetare economică din Germania, a dat vina pe "activitatea industrială slabă, criza din sectorul construcţiilor şi cheltuielile slabe de consum" pentru reducerea previziunilor sale de miercuri, estimând că economia germană va scădea cu 0,5% în acest an. Aceasta se compară cu previziunile sale din vară, care estimau o contracţie de 0,3%.

Scholz, a cărui formaţiune politică scade în sondaje, a declarat că găsirea unui nou impuls naţional este singura modalitate de a apăra ţara împotriva "celor care doresc să obţină profit politic din scenariile de declin".

Această afirmaţie a fost considerată ca o referire la Alternativa pentru Germania (AfD), de extremă dreapta, care a înregistrat o creştere în sondaje în ultimele luni, depăşind Partidul Social-Democrat (SPD) al cancelarului, ajungând pe locul al doilea în sondajele naţionale, după Uniunea Creştin-Democrată, de centru-dreapta, aflată în opoziţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici