Opoziţia continuă protestele la Chişinău, blocând principala arteră de circulaţie a oraşului

Protestatari proruşi au blocat, sâmbătă dimineaţă, circulaţia în centrul Chişinăului, instalând corturi pe bulevardul Ştefan cel Mare.

2172 afișări
Imaginea articolului Opoziţia continuă protestele la Chişinău, blocând principala arteră de circulaţie a oraşului

Opoziţia continuă protestele la Chişinău, blocând principala arteră de circulaţie a oraşului (Imagine: Daniel Mihailescu / Mediafax Foto)

Simpatizanţii Partidului Socialiştilor şi Partidului Nostru au blocat circulaţia pe bulevardul Stefan cel Mare pe o distanţă de câteva sute de metri. Protestatarii au montat corturi între intersecţiile cu străzile Serghei Lazo şi Maria Cebotari, informează PRO TV Chişinău.

Liderii celor două partide proruse, Igor Dodon şi Renato Usatîi, au declarat că pregătesc implementarea "planului B" al protestelor, fără a oferi detalii.

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a condamnat iniţiativa, explicând că este un protest ilegal şi mobilizând sute de membri ai forţelor de ordine.

Mii de oameni au participat, în ultimele săptămâni, la mitinguri de protest organizate la Chişinău de Platforma Dreptate şi Adevăr. Manifestanţii cer demisia preşedintelui Nicolae Timofti, a Guvernului Valeriu Streleţ şi alegeri parlamentare anticipate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici