Opt indivizi au fost acuzaţi de planificarea unor atacuri teroriste în Franţa

Opt indivizi au fost pus, luni, sub acuzare de către autorităţile franceze pentru că ar fi planificat mai multe atacuri teroriste ce vizau moschei, politicieni sau cetăţeni francezi de origine africană, relatează Politico.eu.

199 afișări
Imaginea articolului Opt indivizi au fost acuzaţi de planificarea unor atacuri teroriste în Franţa

Opt indivizi au fost acuzaţi de planificarea unor atacuri teroriste în Franţa

Indivizii au vârste cuprinse între 17 şi 29 de ani. Potrivit procurorilor, aceştia erau partea a unui grup de extremă-dreapta, OAS, condus de cunoscutul extremist Logan Alexandre Nisin.

Nisin, care a fost arestat în luna iunie, administra o pagină de Facebook care lăuda crimele în masă efectuate de neo-nazistul norvegian Anders Breivik, au precizat autorităţile.

Cei 8 indivizi au fost aretaţi marţi seara într-o zonă din apropierea Parisului şi au fost puşi sub acuzare câteva zile mai târziu, relatează Radio France Internationale.

Procurorii au precizat că printre potenţialele se numărau Cristophe Castner, purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, dar şi Jean-Luc Mélenchon, fost candidat la alegerile prezidenţiale din Franţa. Acest grup înfiinţat de Nisin ”avea în plan comiterea de atacuri violente cu rezultate greu de prevăzut”, se arată într-un raport al procurorilor.

În plus, potrivit unei surse din interiorul Procuraturii, grupul intenţona să achiziţioneze arme şi să efectueze antrenamente militare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici