Opt morţi în urma unui atac cu cuţitul produs în vestul Chinei

Opt persoane au decedat în cursul unui atac cu cuţitul care a avut loc în regiunea chineză Xinjiang, a anunţat poliţia care a precizat că trei agresori fost împuşcaţi mortal de forţele de ordine, relatează The Associated Press.

518 afișări
Imaginea articolului Opt morţi în urma unui atac cu cuţitul produs în vestul Chinei

Opt morţi, inclusiv trei atacatori, în urma unui atac cu cuţitul produs în vestul Chinei (Imagine: Mediafax Foto)

Atacul a avut loc marţi după-amiaza în districtul Pishan din sudul regiunii Xinjiang, acesta fiind cel mai recent incident violent petrecut în această regiune volatilă.

Potrivit autorităţilor locale, alte cinci persoane au fost rănite de atacatori înainte ca poliţia să reuşească să-i elimine.

În regiunea Xinjiang locuiesc numeroşi etnici uiguri, o minoritate etnică de origine turcică şi religie musulmană. Tensiunea în zonă a crescut în urma revoltelor antiguvernamentale care au avut loc în oraşul Urumqi în anul 2009.

Autorităţile chineze afirmă că luptă împotriva separatiştilor şi militanţilor Mişcării Islamice din Turkestanul de Est (ETIM), în timp ce activiştii uiguri spun că Beijingul oprimă exprimarea religioasă şi culturală a populaţiei în numele luptei împotriva terorismului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici