Centru de securitate cibernetică, în Londra: ”Vrem să facem din Marea Britanie cea mai inaccesibilă ţintă”

Un nou centru pentru securitate cibernetică va fi deschis pentru a proteja Marea Britanie de atacuri asupra sistemelor informatice, informează BBC News online.

1521 afișări
Imaginea articolului Centru de securitate cibernetică, în Londra: ”Vrem să facem din Marea Britanie cea mai inaccesibilă ţintă”

Centru de securitate cibernetică, în Londra: ”Vrem să facem din Marea Britanie cea mai inaccesibilă ţintă” (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Centrul Naţional pentru Securitate Cibernetică (NCSC) din Londra este destinat să îmbunătăţească rezistenţa Marii Britanii în faţa atacurilor şi să acţioneze ca un centru operaţional de consolidare.

”Vrem să facem din Marea Britanie cea mai inaccesibilă ţintă”, a declarat Chiara Martin, directorul centrului.

NCSC, ce face parte din agenţia de informaţii GCHQ, a comunicat că Marea Britanie este vizată de aproximativ 60 de atacuri cibernetice pe lună.

NCSC a identificat 188 de atacuri cibernetice de categoria doi sau trei, în ultimele trei luni.

Deşi Marea Britanie nu a experimentat un atac cibernetic de categoria întâi, cel mai ridicat nivel, precum furtul datelor confidenţiale a milioane de cetăţeni americani, acest lucru nu garantează securitatea.

NSCS nu numai că va proteja Guvernul şi firmele de atacuri cibernetice, dar va răspunde acestora şi va avea scopul de a proteja economia şi societatea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici