Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei ar putea revoca recunoaşterea Israelului în cazul mutării ambasadei SUA la Ierusalim

Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (PLO) ar revoca imediat recunoaşterea statului Israel în cazul mutării ambasadei SUA la Ierusalim, a declarat negociatorul şef al autorităţilor palestiniene, Saeb Erakat, citat de postul de televiziune France 24.

780 afișări
Imaginea articolului Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei ar putea revoca recunoaşterea Israelului în cazul mutării ambasadei SUA la Ierusalim

Autorităţile palestiniene ar revoca recunoaşterea Israelului în cazul mutării ambasadei SUA la Ierusalim

"Dacă americanii sau oricine altcineva mută ambasada, ar constitui un fapt împlinit, o recunoaştere a anexării Ierusalimului de Est. Punct", a declarat Erakat cu ocazia unei vizite la Paris.

"Pentru noi, palestinienii, este lipsit de sens un stat palestinian fără Ierusalimul de Est drept capitală", a mai afirmat oficialul, care a adăugat că în cazul în care "cineva semnează decizia de a muta ambasada, în aceeaşi zi PLO va revoca recunoaşterea Israelului".

Statutul oraşului Ierusalim este una din cele mai spinoase probleme în cadrul conflictului dintre Israel şi palestinieni.

Palestinienii consideră Ierusalimul de Est drept capitala viitorului lor stat, în timp ce Israelul ar dori recunoaşterea întregului oraş drept capitala ţării.

În timpul campaniei prezidenţiale, actualul şef de stat american Donald Trump a promis că va muta Ambasada Statelor Unite de la Tel Aviv la Ierusalim.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici