”Otravă în fiecare fum”. Canada este prima ţară care va inscripţiona fiecare ţigară cu mesaje de avertizare

Măsura, prima de acest fel, face parte dintr-un nou set de regulamente privind tutunul, menite să înăsprească controalele asupra industriei.

299 afișări
Imaginea articolului ”Otravă în fiecare fum”. Canada este prima ţară care va inscripţiona fiecare ţigară cu mesaje de avertizare

”Otravă în fiecare fum”. Canada este prima ţară care va inscripţiona fiecare ţigară cu mesaje de avertizare

Canada va fi prima ţară care va începe să tipărească avertismente direct pe fiecare ţigară în parte, în încercarea de a descuraja tinerii să înceapă să fumeze şi de a-i încuraja pe ceilalţi să renunţe la fumat.
 
Avertismentele, care vor fi în limbile engleză şi franceză, vor include fraze precum "Ţigările provoacă cancer" şi "Otravă în fiecare fum". Începând de anul viitor, canadienii vor putea vedea noile etichete de avertizare.
 
Până în iulie 2024, producătorii vor trebui să se asigure că avertismentele se regăsesc pe toate ţigările lungi vândute, iar până în aprilie 2025, toate ţigările de mărime normală şi ţigările slim trebuie să includă avertismentele.
 
Frazele vor apărea în funcţie de filtru, inclusiv avertismente privind pericolul pentru copii, deteriorarea organelor şi provocarea impotenţei şi a leucemiei.
 
În luna mai, Health Canada a declarat că noile reglementări "vor face practic imposibilă evitarea avertismentelor de sănătate" pe produsele din tutun. Un al doilea set de şase fraze este aşteptat să fie tipărit pe ţigări în 2026, relatează BBC.
 
Health Canada a declarat că intenţionează să extindă avertismentele prin tipărirea unor etichete de avertizare suplimentare în interiorul pachetelor propriu-zise şi prin introducerea unor noi mesaje de avertizare externe.
 
Consumul de tutun continuă să ucidă 48.000 de canadieni în fiecare an.
 
"Consumul de tutun continuă să fie una dintre cele mai importante probleme de sănătate publică din Canada şi este principala cauză de boală şi de deces prematur care poate fi prevenită în Canada", a declarat anterior ministrul serviciilor publice, Jean-Yves Duclos.
 
Fumatul ţigărilor este considerat pe scară largă un factor de risc pentru cancerul pulmonar, bolile de inimă şi accidentele vasculare cerebrale.
 
În Canada, rata fumătorilor în vârstă de 15 ani sau mai mult este de aproximativ 10%, potrivit unui sondaj naţional 2021 Tobacco and Nicotine, dar utilizarea ţigărilor electronice a fost în creştere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici