„Vom începe negocierile cu opoziţia din Noua Democraţie”, a declarat el în faţa parlamentarilor din cadrul grupului său, după ce liderul dreptei a lasat un apel la formarea unui guvern de tranziţie, deschizând calea unui posibil acord politic, cerut de creditorii internaţionali ai ţării.
Dar Papandreou şi-a menţinut refuzul de a organiza alegeri anticipate, cerute de opoziţie, apreciind că ele ar reprezenta o „catastrofă”. El şi-a reafirmat refuzul de a demisiona, în timp ce rivalul său conservator Antonis Samaras i-ar fi cerut să plece, potrivit presei.
Serviciul de presă al lui Papandreou a confirmat ulterior că acesta a discutat prin telefon cu Samaras, liderul Noii Democraţii, în cursul după-amiezii.
Papandreou a reafirmat că „miza pentru Grecia este să pună în aplicare” planul european anticriză din 27 octombrie, riscul unui refuz fiind „ieşirea din euro”.
În cursul serii, cancelarul german Angela Merkel a avertizat la Cannes (în sudul Franţei) că aşteaptă din partea Greciei mai degrabă acte decât anunţuri, după declaraţiile premierului grec Giorgios Papandreou, care a evocat o posibilă renunţare la controversatul său proiect de referendum.