Paza de Coastă americană lansează o anchetă în cazul tragediei submersibilului Titan

Paza de Coastă americană a anunţat duminică că a lansat o anchetă privind cauza imploziei subacvatice care a distrus submersibilul Titan, în urma căreia şi-au pierdut viaţa toate cele cinci persoane aflate la bord în timpul unei scufundări la epava Titanicului

400 afișări
Imaginea articolului Paza de Coastă americană lansează o anchetă în cazul tragediei submersibilului Titan

Paza de Coastă americană lansează o anchetă în cazul tragediei submersibilului Titan

Paza de Coastă a declarat că a creat o comisie de anchetă maritimă (MBI), cel mai înalt nivel de investigaţie, pentru această ragedie din Atlanticul de Nord care a atras atenţia întregii lumi.
 
"Obiectivul meu principal este de a preveni un eveniment similar prin formularea recomandărilor necesare pentru a spori siguranţa domeniului maritim la nivel mondial", a declarat Jason Neubauer, investigatorul şef al Gărzii de Coastă şi conducătorul acestei anchete, într-o conferinţă de presă la Boston.
 
"MBI se află deja în faza iniţială de colectare a probelor, inclusiv operaţiunile de salvare a resturilor la locul incidentului", a adăugat el.
 
Neubauer a precizat că ancheta americană ar putea, de asemenea, să facă recomandări cu privire la o eventuală urmărire a unor sancţiuni civile sau penale "după caz".
 
Titan a fost dat dispărut duminica trecută, iar Paza de Coastă a anunţat joi că toate cele cinci persoane aflate la bordul submersibilului au murit după ce nava a suferit o implozie catastrofală, relatează France24.
 
Au fost găsite resturi pe fundul mării, la 500 de metri de prova Titanicului, care se află la mai mult de aproape patru kilometri sub suprafaţa oceanului şi la 400 de mile de coasta Newfoundland, Canada.
 
Canada, care a ajutat la căutarea submersibilului, a declarat sâmbătă că efectuează propria sa sondă.
 
Nava cargo Polar Prince, sub pavilion canadian, a remorcat Titanul în larg la sfârşitul săptămânii trecute, dar a pierdut contactul cu acesta la aproximativ o oră şi 45 de minute după ce submersibilul a fost lansat în adâncurile oceanului.
 
Anunţul privind implozia a pus capăt unei operaţiuni multinaţionale de căutare şi salvare care a captat atenţia lumii de când ambarcaţiunea turistică a dispărut.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici