Pentagon: SUA se angajează să ajute la reformarea şi consolidarea forţelor militare ucrainiene

Statele Unite şi Ucraina au încheiat un acord de cooperare în privinţa tehnologiei de apărare şi oferirea de asistenţă în operaţiunea de consolidare a forţelor militare ucrainene, a anunţat Departamentul american al Apărării, citat de Reuters online.

14556 afișări
Imaginea articolului Pentagon: SUA se angajează să ajute la reformarea şi consolidarea forţelor militare ucrainiene

Pentagon: SUA se angajează să ajute la reformarea şi consolidarea forţelor militare ucrainiene

Secretarul american al Apărării, Ash Carter şi Ministrul Apărării din Ucraina, Stepan Poltorak, au semnat un acord în cadrul unei întrevederi care a avut loc la Londra.

Carter a spus despre acord că este "foarte, foarte important" pentru că va oferi Ucrainei capacitatea de a-şi apăra teritoriul. Oficialul american nu a sugerat că acest acord va modifica rolul de asistenţă al Statelor Unite, care a fost acela de a se concentra asupra oferirii de sprijin defensiv.

În urma acestui acord, fostul general american John Abizaid a fost numit Consilier pentru Probleme de Apărare al Ucrainei, cu rolul de a ajuta autorităţile de la Kiev în implementarea reformelor în domeniul militar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici