Pentagonul a confirmat că zece lideri ai reţelei SI, inclusiv islamişti implicaţi în atentatele din Paris, au murit

Zece lideri operaţionali ai reţelei teroriste Stat Islamic, inclusiv islamişti implicaţi în organizarea atantatelor de la Paris, au murit în raiduri aeriene efectuate în ultimele săptămâni în Siria şi Irak de coaliţia coordonată de SUA, anunţă Departamentul american al Apărării.

3694 afișări
Imaginea articolului Pentagonul a confirmat că zece lideri ai reţelei SI, inclusiv islamişti implicaţi în atentatele din Paris, au murit

Zece lideri ai reţelei SI, inclusiv islamişti implicaţi în atentatele din Paris, au murit -Pentagon

"În ultima lună, am omorât zece comandanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic în raiduri aeriene punctuale; printre islamiştii eliminaţi se numără organizatori ai unor atentate comise în străinătate, inclusiv la Paris", a declarat colonelul Steve Warren, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, citat de BBC News online.

Printre teroriştii eliminaţi se numără Charaffe al-Mouadan, care avea legături directe cu Abdelhamid Abaaoud, liderul celulei teroriste care a comis atentatele din Paris, unde au fost ucise pe 13-14 noiembrie 130 de persoane.

Un alt islamist eliminat este Abdoul Kader Hakim, responsabil de operaţiunile externe ale reţelei teroriste Stat Islamic. Teroristul, care avea, la rândul său, legături cu autorii atentatelor din Franţa, a fost omorât pe 26 decembrie într-un raid efectuat la Mosul.

"Alţi islamişti eliminaţi lucrau la organizarea unor noi atacuri contra Occidentului", a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

"Atât timp cât există membri ai reţelei teroriste Stat Islamic care pregătesc atentate, armata americană îi va urmări şi îi va elimina", a dat asigurări Steve Warren.

O coaliţie coordonată de Statele Unite efectuează de peste un an raiduri aeriene în Siria şi Irak asupra poziţiilor reţelei teroriste Stat Islamic. În paralel, Rusia a iniţiat în octombrie raiduri aeriene în Siria, pentru susţinerea Administraţiei Bashar al-Assad. Alianţa Nord-Atlantică acuză Rusia că atacă insurgenţii susţinuţi de Occident, în timp ce Moscova susţine că se limitează exclusiv la poziţii ale organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici