Peste 190.000 de raţe au fost sacrificate în Olanda, în urma unei epidemii de gripă aviară

Autorităţile olandeze au dispus sacrificarea a peste 190.000 de raţe din şase ferme, din cauza epidemiei de gripă aviară ce se extinde în nordul Europei, informează site-ul ziarului The Independent.

443 afișări
Imaginea articolului Peste 190.000 de raţe au fost sacrificate în Olanda, în urma unei epidemii de gripă aviară

Peste 190.000 de raţe au fost sacrificate în Olanda, în urma unei epidemii de gripă aviară

Alte izbucniri ale gripei aviare, inclusiv a tulpinei extrem de contagioase H1N1, au fost raportate în Suedia, Finlanda, Danemarca, Germania şi Ungaria.

Autorităţile olandeze nu au confirmat care dintre tulpinile viruslui a fost descoperită la fermele de păsări din satul Biddinghuizen, aflat la aproximativ 70 km de Amsterdam.

Toate celelelate ferme aflate în apropierea izbucnirii iniţiale vor fi verificate. A fost lansată o interdicţie de transport a produselor de la fermele de păsări în cauză.

Olanda este al doilea cel mai mare exportator agricol şi deţine peste 100 milioane de animale în fermele agricole.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici