Alegeri primare în Franţa, pentru desemnarea candidatului de centru-dreapta la prezidenţiale

Centrele de votare din Franţa au fost deschise pentru desemnarea candidatului partidului Republicanii la alegerile care vor alea loc în primăvara lui 2017, informează site-ul postului Euronews.

623 afișări
Imaginea articolului Alegeri primare în Franţa, pentru desemnarea candidatului de centru-dreapta la prezidenţiale

Alegeri primare în Franţa, pentru desemnarea candidatului de centru-dreapta la prezidenţiale

În această rundă pentru alegerea candidatului francez la preşedinţie din partea partidului Republicanii se vor înfrunta François Fillon, fost premier, şi Alain Juppé, fost premier şi primar al oraşului Bordeaux.

Fillon a fost desemnat câştigător în primul tur al alegerilor primare.

Fillon a configurat un plan de reformă economică radicală pentru a ”stopa declinul Franţei”, acesta include reducerea a jumătate de milion de slujbe în domeniul public. Această măsură este condamnată de rivalul său, Juppe, fiind considerată de acesta ”brutală” şi ”nefuncţionabilă”.

Fillon este un conservator social, adept al reformei pieţei libere, admirator al fostului premier britanic Margaret Thatcher, el se opune căsătoriilor persoanelor de acelaşi sex. Nicolas Sarkozy a pierdut în faţa foştilor premieri francezi, Fillon şi Juppe, acesta ieşind pe locul al treilea în cadrului primului tur.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici