Poluare cu produse petroliere în New Jersey, după ce un depozit a fost avariat de ciclonul Sandy

Rafinăria Motiva a anunţat autorităţile că aproximativ 1.135 de metri cubi de produse petroliere s-au deversat la instalaţia sa de la Sewaren, în statul New Jersey, după sosirea ciclonului Sandy, a anunţat un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă.

197 afișări
Imaginea articolului Poluare cu produse petroliere în New Jersey, după ce un depozit a fost avariat de ciclonul Sandy

Poluare cu produse petroliere în New Jersey, după ce un depozit a fost avariat de ciclonul Sandy (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Scurgerea a avut loc după spargerea unui depozit, a declarat miercuri pentru CNN Russell Tibbets, din cadrul Pazei de Coastă. Cea mai mare parte a produselor petroliere a fost oprită de un container de rezervă, a adăugat el.

Shell, care deţine o parte din Motiva, a anunţat anterior că cel puţin două containere pentru depozitarea unor produse petroliere au fost avariate la terminalul Motiva de la Sewaren. Potrivit companiei, cantitatea de produse scurse este necunoscută, dar nu s-au produs şi alte incidente. Sewaren se află peste drum de Staten Island.

"Mijloace mobilizate anterior continuă să limiteze scurgerea produselor (petroliere) în Woodbridge Creek, adiacent instalaţiei", a anunţat Shell într-un comunicat.

Paza de Coastă supraveghează operaţiunile de curăţare întreprinse de către Motiva. Camioane dotate cu pompe şi aproximativ 100 de muncitori participă la acest efort. Paza de Coastă, Motiva şi oficiali din New Jersey acţionează în vederea stabilirii cantităţii deversate, a mai precizat Tibbets.

Shell a anunţat că unele terminale din New Jersey şi New York au fost inundate din cauza furtunii şi unor pene de electricitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici