Posibile tratamente pentru coronavirus. China începe testarea unui vaccin pe oameni, iar Franţa a anunţat că un medicament pentru malarie a neutralizat Covid-19

  • Chinezii anunţă că încep testele pe oameni cu un vaccin pentru coronavirus.
  • Directorul pentru Sănătate Globală de la Forumul Economic Mondial: 18 luni până la punerea pe piaţă a unui vaccin e termen rezonabil.
  • Un medicament pentru malarie a neutralizat coronavirusul la mai mulţi pacienţi din Franţa.
4673 afișări
Imaginea articolului Posibile tratamente pentru coronavirus. China începe testarea unui vaccin pe oameni, iar Franţa a anunţat că un medicament pentru malarie a neutralizat Covid-19

Posibile tratamente pentru coronavirus. China începe testarea unui vaccin pe oameni, iar Franţa a anunţat că un medicament pentru malarie a neutralizat Covid-19

Competiţiile sportive sunt anulate la nivel international şi cel mai important maraton pare a fi acum validarea unui vaccin care să protejeze de noul coronavirus. La o zi după ce americanii au început testarea unui vaccin pe oameni şi chinezii au anunţat că vor testa unul, dar nu spun când. Experţii în sănătate globală avertizează însă, aceste teste sunt doar o fază preliminară.

„Cu siguranţă este o veste bună dar trebuie să înţelegeţi că Faza 1 înseamnă că verificăm că vaccinul nu este toxic pentru oameni”, a afirmat Arnaud Bernaert, director pentru sănătate la Forumul Economic Mondial.

Doar chinezii au în lucru nouă vaccinuri. Mari laboratoare din Germania, Canada sau Statele Unite s-au mobilizat şi ele. Cursa pentru descoperirea vaccinului are imense implicaţii financiare.

O companie din California a fost data în judecată de investitori, după ce a anunţat că face un vaccin în doar trei ore

Odată cu declaraţiile, i-a crescut vertiginos şi cotaţia pe bursă, care a scăzut rapid, atunci când declaraţiile bombastice nu au putut fi susţinute de practică. Pentru că testarea unui vaccin durează luni de zile sau chiar ani.

„Eu aş spune că e promiţător, dar mai e drum lung şi tind să fiu de accord cu experţii clinici, un interval de 18 luni este rezonabil ca să vedem vaccinul”, a explicat Arnaud Bernaert .

Până la imunizare, medicii testează diferite medicamente, existente deja, pentru a opri pandemia.

După ce au fost anunţate rezultate bune în China şi Italia după folosirea unui medicament folosit în cancer şi poliartrită, Franţa a anunţat şi ea că un medicament pentru malarie a neutralizat virusul după şase zile de administrare la mai mulţi bolnavi.

Chinezii au anunţat că virusul a dispărut mai repede şi după ce au administrat un antiviral, folosit în tratarea gripei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici