Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul UE: Campania din SUA, marcată de populism şi atacuri personale, un pericol pentru democraţie

Campania electorală din Statele Unite ale Americii, marcată de populism şi atacuri personale, reprezintă un pericol pentru democraţie, atrage atenţia eurodeputatul german Elmar Brok, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului UE.

824 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul UE: Campania din SUA, marcată de populism şi atacuri personale, un pericol pentru democraţie

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul UE: Campania din SUA, marcată de populism şi atacuri personale, un pericol pentru democraţie

"Sunt uluit şi înspăimântat de acest tip de campanie electorală, care nu se axează pe teme politice, ci doar pe chestiuni şi atacuri personale. În multe cazuri sunt vehiculate minciuni şi cred că acest lucru constituie un pericol major pentru democraţie", afirmă Elmar Brok într-un interviu acordat postului german Deutsche Welle.

"Şi observăm că acest tip de campanie începe să fie practicat şi în Europa, după cum am văzut la referendumul pe tema Brexit şi în tendinţele populiste", subliniază Elmar Brok, membru al formaţiunii germane Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta) şi al Partidului Popular European.

Întrebat cine crede că va câştiga scrutinul prezidenţial din Statele Unite, Elmar Brok a răspuns: "Nu mai sunt sigur cine va câştiga. Dar tipul de campanie practicat de republicanul Donald Trump pare să funcţioneze. Însă aş spera că va câştiga democrata Hillary Clinton, pentru că astfel am avea un lider care înţelege Europa, care are experienţă şi cu care putem dezvolta o relaţie între SUA şi Europa pe bazele aşezate în ultimii 70 de ani".

Reporter: Ce se va întâmpla dacă va câştiga Donald Trump?

"Va trebui să continuăm activităţile în mod normal. Ar fi liderul ales şi va trebui să relaţionăm cu el. Sper că va guverna într-un mod diferit de cel din campania electorală... Dar aceasta este doar o speranţă. Nu ştim. Când văd cât este de convins că trebuie să modificăm sistemul aici, am putea avea parte de surprize nedorite", a subliniat Elmar Brok.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici