Primarul proimigraţie al Altenei, Germania, a fost înjughiat, într-un aparent atac motivat politic / Angela Merkel se declară şocată de incident

Primarul orăşelului Altena din vestul Germaniei, cunoscut pentru politicile liberale în ceea ce priveşte migraţia, a fost rănit uşor după ce a fost înjunghiat în gât, existând indicii că ar fi fost vorba de un atac motivat politic, informează site-ul postului Deutsche Welle.

1220 afișări
Imaginea articolului Primarul proimigraţie al Altenei, Germania, a fost înjughiat, într-un aparent atac motivat politic / Angela Merkel se declară şocată de incident

Primarul proimigraţie al Altenei, Germania, a fost înjughiat, într-un aparent atac motivat politic

Un martor al incidentului a declarat televiziunii că un individ, probabil sub influenţa alcoolului, l-a înjunghiat în gât pe primar, strigând mesaje critice la adresa politicilor privind acordarea azilului.

"Autorităţile de securitate cred că a existat un motiv politic în acest atac", a declarat Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia.

Primarul Andreas Hollstein, membru al formaţiunii cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin Democrată (CDU), a fost înjunghiat luni seara în incinta unui restaurant fast-food cu specific oriental.

Hollstein a fost transportat de urgenţă la spital. Leziunile la nivelul gâtului s-au dovedit a fi minore, aşa că a fost externat la scurt timp.

"Sunt fericit că sunt încă în viaţă", a declarat primarul pentru site-ul de ştiri Lokalstimme. Există informaţii că în urma incidentului ar mai fi fost rănit şi un bărbat care a sărit în ajutorul lui Hollstein.

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat şocată de incident, prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter.

"Sunt consternată de atacul cu cuţitul asupra primarului Andreas Hollstein - sunt uşurată că deja poate să fie alături de familia sa. De asemenea, mulţumesc tuturor celor care l-au ajutat".

În timpul mandatului lui Hollstein, oraşul Altena a acceptat mai mulţi refugiaţi decât cota naţională stabilită de autorităţile centrale. Numărul imigranţilor din Africa şi Orientul Mijlociu a stârnit o dezbatere aprinsă la nivel naţional pe tema imigraţiei şi integrării refugiaţilor.

Atacul asupra lui Hollstein are loc la aproximativ doi ani după ce un militant de extremă dreapta a înjunghiat-o pe Henriette Reker, primarul oraşului Koln. Aceasta a suferit răni grave, însă doctorii au reuşit să-i salveze viaţa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici