Principele Radu a participat la Sesiunea Solemnă a Parlamentului Republicii Moldova

Alteţa Sa Regală Principele Radu a participat vineri, la invitaţia preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, la Sesiunea Solemnă a Parlamentului organizată cu ocazia aniversării a 25 de ani de la desprinderea ţării de Uniunea Sovietică şi semnarea Declaraţiei de Independenţă.

318 afișări
Imaginea articolului Principele Radu a participat la Sesiunea Solemnă a Parlamentului Republicii Moldova

Principele Radu a participat la Sesiunea Solemnă a Parlamentului Republicii Moldova (Imagine: Remus Badea/ Arhiva Mediafax Foto)

La această solemnă ocazie, vineri, 9 septembrie, Principele Radu a reprezentat pe Majestatea Sa Regele Mihai I şi pe Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei române.

La ceremonii au luat parte Preşedintele Republicii Moldova, Excelenţa Sa domnul Nicolae Timofti, Prim-ministrul Pavel Filip, Preşedintele Curţii Constituţionale, membri ai Parlamentului şi ai Guvernului. Au fost prezenţi înalţi reprezentanţi ai Parlamentelor Belgiei, Elveţiei, Turciei, Poloniei, Letoniei, Lituaniei, Bulgariei, Serbiei, Ucrainei, României şi ai Parlamentului European. A fost prezent Corpul Diplomatic acreditat la Chişinău, potrivit unui comunicat de presă Secretariatul Majestăţii Sale Regelui.

Principele Radu a depus flori la statuia Domnitorului Ştefan cel Mare, în compania Preşedintelui Parlamentului Moldovei, a Preşedintei Senatului Belgiei şi a Preşedintei Consiliului Naţional al Adunării Federale a Elveţiei.

În Sala Palatului Republicii, Principele Radu a participat la şedinţa solemnă, în prezenţa autorităţilor statului, a invitaţilor străini, a reprezentanţilor cultelor, a oamenilor de artă şi a Corpului Diplomatic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici